Nieuwsbrief oktober 2018

HET AANBOD – OKTOBER

 APPELSAP: Vaatjes (bag-in-box) van 3l aan 8€/vaatje.

APPELEN: 1€/kg  –   Winston

KWEEPEREN: 1€/kg

Even proeven:

BIESBOS COCKTAIL:

1 cl citroensap, 1,5 cl vlierbloesemsiroop, 3 cl gin, 6 cl appelsap serveren met schijfje komkommer, veel ijsblokjes. Gezondheid!

 

Even voorstellen

 Winston

Matig tot kleine appelsoort uit Engeland , met geelwit vruchtvlees, sappig en knapperig, mooie balans zoet en zuur, goed aroma. Lange bewaartijd. Afkomstig uit Engeland (Berkshire). Oorspronkelijke naam was ‘Winter King’ omwille van de late pluktijd en de lange bewaartijd. Werd na de tweede wereldoorlog  herdoopt tot ‘Winston’ als eerbetoon aan Winston Churchill.

 Kweepeer

De kweepeer  (Cydonia oblonga) is nauw verwant aan de appel, de peer en de lijsterbes. De botanische naam Cydonia komt van oude benaming van de stad Chania (Kreta), Kydonya. Oblonga betekent langwerpig. Ideaal voor compote, gelei, marmelade, of te bakken met wildschotel of gevogelte. Wordt ook vaak in tajines gebruikt. Ongeopend, in bokalen met schroefdeksel kan kweeperengelei jaren bewaard worden.

Ook nog dit:

De mukimono, het bewerken van groenten en fruit tot kunstwerkjes is een Japanse traditie. Bewonder het werk van de Japanse kunstenaar Gaku.

  

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *